Hrvatsko traumatološko društvo O namaStrategija razvoja zdravstvaEdukacijaTečajeviKalendar događanjaKorisni linkovi 
O NAMA

Pozdravna riječ Predsjednika

Predsjednik HTD Prof. dr. sc. Tedi Cicvarić, dr. med.HTD Hrvatsko traumatološko društvo (HTD) u sastavu Hrvatskog liječničkog zbora, okuplja sve stručnjake koji se bave liječenjem ozljeda i u svom radu iskazuju interes za unaprjeđenje struke i interdisciplinarnu suradnju.

Cilj rada HTD je razvoj traumatološke struke kroz uspostavu edukacijskog sustava primjerenog evropskim standardima, analizu postojećeg stanja hrvatske traumatologije kroz Trauma registar i uspostavu Hrvatskog trauma sustava koji bi osigurao organizaciju i standarde u sustava zbrinjavanja ozlijeđenih na republičkoj razini. Sukladno pravilima EU u koju uskoro ulazimo, HTD će osigurati priznavanje stručnog i profesionalnog statusa specijalista koji se bave traumatologijom. Uvođenje nove specijalizacije iz ortopedije i traumatologije za sve članove HTD predstavlja izazov u edukacijskom i organizacionom smislu, te je tijesna suradnja traumatologa i ortopeda neophodna kako bi se ostvario adekvatan program specijalističke edukacije za nove naraštaje specijalista. Svi članovi HTD će uz suradnju s drugim srodnim društvima ustrajati na određivanju daljnjih smjernica u razvoju struke, koje će preko HLZ prezentirati nadležnim institucijama, prvenstveno MZ i HZZO-u.

HTD potiče međunarodnu i interdisciplinarnu suradnju i organizaciju stručnih sastanaka, kongresa, seminara i tečajeva kao i publiciranje radova koji obuhvaćaju traumatološku problematiku.

Aktivno sudjelovanje u radu HTD omogućeno je članovima i drugim suradnicima preko internetskih stranica (www.htd.com.hr).

Pozivam sve liječnike, različitih struka i specijalizacija, koji su zainteresirani za unaprjeđenje i razvoj hrvatske traumatologije da se aktivno uključe u rad HTD.

Predsjednik Hrvatskog traumatološkog društva
Prof. dr. sc. Tedi Cicvarić, dr. med.

  Sekcija za edukaciju

Pozivamo vas da se učlanite i aktivno sudjelujete u radu sekcije HTD. Prijavite se, pošaljite nam prijedloge!


Tečajevi

Hrvatsko traumatološko društvo organizira tečajeve kod kuće i u inozemstvu. Pogledajte koji su tečajevi trenutno aktivni.
 


Copyright © Hrvatsko traumatološko društvo 2012. Sva prava pridržana. info@htd.com.hr