Riječ predsjednika

Poštovane kolegice i kolege, dragi članovi Hrvatskog traumatološkog društva,

Kao vaš novi predsjednik, preuzimam ovu ulogu s dubokim osjećajem odgovornosti i ponosa, svjestan velikog naslijeđa koje smo izgradili zajedno od osnutka našeg društva 1961. godine. Naša misija je oduvijek bila ne samo pratiti, već i predvoditi u svim aspektima ortopedije i  traumatologije.

Predanost kontinuiranom obrazovanju i profesionalnom razvoju bit će ključna u osiguravanju da naši članovi, posebno mlađe generacije liječnika, imaju pristup najnovijim znanjima i tehnologijama u polju naše struke. To uključuje organizaciju specijaliziranih tečajeva, radionica i simpozija koji su u skladu s međunarodnim standardima i najboljim praksama. U tom smislu, nastavljamo našu dugogodišnju i plodnu suradnju s AO fondacijom, posebno kroz AO Trauma i AO Recon tečajeve, koji su se pokazali neizmjerno vrijednima za edukaciju naših stručnjaka.

Hrvatsko traumatološko društvo također nastavlja snažno poticati i podržavati međunarodnu suradnju. Naše aktivno sudjelovanje na međunarodnim kongresima i radionicama, kao i organizacija takvih događaja u Hrvatskoj, omogućit će nam da dijelimo znanja i iskustva s vodećim stručnjacima iz cijelog svijeta. Posebno smo ponosni na našu ulogu domaćina u organizaciji međunarodnih AO tečajeva u Hrvatskoj, koji su omogućili našim članovima, kao i mnogim međunarodnim kolegama, pristup vrhunskoj edukaciji i najnovijim metodama u našoj struci.

U duhu ovih promjena i inovacija, pozivam sve vas da se aktivno uključite u život i rad našeg društva. Vaš entuzijazam, znanje i stručnost su naš najveći resurs. Zajedno možemo postići izvrsnost i osigurati da Hrvatsko traumatološko društvo ostane vodeće društvo u području ortopedije i traumatologije.

Zahvaljujem vam na dosadašnjem doprinosu i predanosti, i s nestrpljenjem iščekujem naše buduće zajedničke uspjehe. Neka naš rad i zalaganje budu na ponos svima nama i na dobrobit pacijenata koje služimo.

Prof. dr. sc. Dinko Vidović, prim. dr. med.
Predsjednik Hrvatskog traumatološkog društva Hrvatskog liječničkog zbora