Riječ predsjednika

Hrvatsko traumatološko društvo Hrvatskog liječničkog zbora udruženje je stručnjaka koji se bave liječenjem svih oblika ozljeda. Odlika naše organizacije je da već godinama prati razvoj traumatološke struke i implementira nove metode liječenja ozlijeđenih bolesnika prema najvišim svjetskim standardima u cijeloj Republici Hrvatskoj. Posebno smo ponosni na uspostavu kontinuirane edukacije putem tečajeva u organizaciji AO fondacije (Švicarska) na kojima je tijekom posljednjih više od 10 godina educirana većina hrvatskih traumatologa. Time smo omogućili najbolju moguću edukaciju onima kojima je ona i najpotrebnija, odnosno mladim liječnicima čija su velika snaga i entuzijazam garancija kvalitetne budućnosti ove teške struke u našoj domovini.
Nadalje ulaskom u EU uvedena je i nova specijalizacija iz ortopedije i traumatologije, koju sada pohađaju i naši specijalizanti. Međutim, ovom promjenom specijalističkog usavršavanja došlo je i do stanovitih poteškoća u priznavanju hrvatskih traumatologa s novom regulativom. Jedna od glavnih zadaća prije svega vodstva, ali i svih članova našeg društva je svakodnevna aktivnost za pronalazak načina priznavanja dostojanstvenog statusa i kompetencija naših kolega unutar nove specijalizacije.
Hrvatsko traumatološko društvo već godinama razvija i međunarodnu suradnju sudjelovanjem na međunarodnim skupovima, ali i organizacijom istih. Rekao bih da je najveći uspjeh te međunarodne suradnje taj, da je službeno glasilo našeg društva postao prestižni časopis Injury za što je najzaslužniji naš dugogodišnji član i nekadašnji tajnik Bore Bakota.
Pozivam sve liječnike, različitih struka i specijalizacija, koji su zainteresirani za unaprjeđenje i razvoj hrvatske traumatologije da se aktivno uključe u rad našeg društva.
Na kraju, želim svima puno uspjeha i zadovoljstva u radu kao i zdravlja, kako nama tako i onima zbog kojih smo ovdje.

Vaš Ivan Dobrić
Predsjednik Hrvatskog traumatološkog društva Hrvatskog liječničkog zbora