5. stručni skup HTD-a – „Izrada smjernica Hrvatskog traumatološkog društva – prijelomi u području koljena “ 12.10.2021.

Hrvatsko traumatološko društvo održalo je 12.10.2021. 5. stručni skup „Izrada smjernica Hrvatskog traumatološkog društva – prijelomi u području koljena“. Obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju stručni skup održan je u obliku webinara preko „Zoom“ platforme, na koji se prijavilo 82 kolegica i kolega iz većine hrvatskih bolnica.
Osim prikaza kirurških pristupa na distalnu natkoljenicu (dr. Bobovec, dr. sc. Žigman), te kirurških pristupa na koljeno i proksimalnu potkoljenicu (dr. Hajsok, doc. dr. sc. Vidović), obrađene su teme prijelomi distalnog dijela natkoljenice (dr. Prtorić, dr. sc. Žigman), prijelomi patele (dr. Marunčić, doc. dr. sc. Vidović) i prijelomi proksimalnog dijela potkoljenice (dr. Blažević, doc. dr. sc. Vidović). Za kraj je slijedilo nekoliko prikaza slučajeva iz prijeloma u području koljena (doc. dr. sc. Vidović, dr. sc. Žigman, doc. dr. sc. Dobrić, prof. dr. sc. Starešinić, prim. Benčić).
Skup je prijavljen i bodovan HLK sa 3 boda za polaznike i 4 bodova za predavače.
Hrvatsko traumatološko društvo prepoznaje trajnu stručnu edukaciju, primarno specijalista i specijalizanata ortopedije i traumatologije, ali i svih ostalih zdravstvenih djelatnika koji sudjeluju u liječenju i rehabilitaciji traumatoloških bolesnika iz Hrvatske, kao neizostavni dio napredovanja struke, te i u ovim zahtjevnim vremenima nastavlja sa edukacijom u obliku webinara.

Komentiraj

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)