PHOTOS: 6th CTS Congress, March 31 – April 02, 2022, Vodice, Croatia

Photo Galleries:

  1. Registration
  2. Welcome Cocktail
  3. Opening Ceremony
  4. Friday, April 01, 2022
  5. Residents Section
  6. Saturday, April 02, 2022
  7. Dinner -Saturday, April 02, 2022

Dame i gospodo, drage kolegice i kolege, dragi prijatelji,

Vrlo sam sretan nakon prekrasnih dana koje smo zajedno proveli u Vodicama, sudjelujući i uživajući na 6. Kongresu Hrvatskog traumatološkog društva Hrvatskog liječničkog zbora. S obzirom na dojmove koje sam imao priliku čuti od Vas tijekom i nakon ovog događaja, možemo zaključiti da smo organizirali i ponovno napravili dobru stvar!

Periprotetički prijelomi, ozljede kralješnice, sportske ozljede, i naravno osteoporotski prijelomi bile su teme našeg kongresa. Osim njih, Hrvatsko traumatološko društvo   posvetilo je posebne sekcije komplikacijama u traumatologiji, slobodnim temama, i najvažnijem dijelu cijeloga kongresa, sekciji specijalizanata. Po prvi puta s nama su bili i specijalisti dječje kirurgije koji se bave liječenjem ozljeda u djece, koji su se odazvali u velikom broju, održali dvije izuzetno zanimljive sekcije, a ovim ih putem također pozivam da nam se pridruže u našim događajima u budućnosti. U svim sekcijama imali smo priliku slušati puno kvalitetnih predavanja, usmjerenih edukaciji i unapređenju znanja.

Posebno bih se želio zahvaliti svim pozvanim predavačima, koji su svojim trudom unaprijedili sekcije u kojima su sudjelovali, iz Slovenije, Marku Jugu, Andreju Čretniku, Matjažu Vogrinu i Klemenu Stražaru, iz Njemačke, Alexu Ruebberdtu, iz Austrije, Emiru Haxhiji i Ferdinandu Fuesiju, Bugarske, Plamenu Kinovu, Mađarske, Krisztianu Sisaku, i Hrvatske, Slavenu Babiću i Darku Peroviću.

Nakon svega, želio bih se zahvaliti svim sponzorima koji su nam pomogli i pružili  ključnu podršku  da organiziramo i održimo ovaj kongres, a da pri tome ne samo zadržimo, nego i povisimo standarde Hrvatskog traumatološkog društva. Također, iskreno zahvaljujem našim domaćinima na gostoljubivosti u  prekrasnom prostoru hotela Olympia Sky, sobama  i apartmanima u kojima su sudionici boravili, odličnim predavaonicama  i lobbyju  koji je svjedočio prekrasnoj komunikaciji svih sudionika kongresa. Podsjećamo da široka komunikacija mora uvijek biti  razlog za organizaciju i održavanje ovakvih skupova.

Na kraju, nikada se neću moći dovoljno zahvaliti mom prijatelju, tajniku Hrvatskog traumatološkog društva, Tomislavu Vlahoviću, i svim njegovim savjetima i rješenjima za probleme s kojima smo se suočavali. Također se želim zahvaliti gđi. Tatjani Mrzljak, iz turističke agencije Filida-Travel, koja je uvijek bila spremna na sve patnje uzrokovane našim zahtjevima.

I na kraju, još jedan čovjek, pozvani predavač, poseban čovjek koji je održao pozvano predavanje, ”Trauma Surgery-past, present and road to future”, i njime pokrenuo val na kojem smo svi jedrili početkom travnja 2022. Zapamtimo, to je čovjek koji nas je učio kako operirati, predavati i činiti dobre stvari, iz Švicarske, Piet de Boer.

Vaš,

Ivan Dobrić

ABSTRACT BOOK (u izradi)

Komentiraj

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)