08.12.2020. Godišnji sastanak Upravnog odbora HTD-a HLZ

Poštovane kolegice i kolege,

Ovim Vas putem obavještavam da je dana 8. prosinca 2020. godine održan godišnji sastanak UO HTD-a HLZ. Sastanak je zbog specifične zdravstvene i društvene situacije održan preko platforme Zoom, jer se na žalost nismo mogli sastati u Slavonskom Brodu u većem broju  kako je bilo planirano, no nadamo se da ćemo tamo održati naš godišnji sastanak za 2021. godinu.

Usprkos velikim problemima s kojima se zadnjih nekoliko mjeseci suočava cijeli svijet, drago mi je da su članovi našeg društva i dalje aktivni, i da su se s velikom motivacijom odazvali našim aktivnostima tijekom protekle godine. Tu prije svega mislim na dva održana stručna skupa  „Izrada smjernica Hrvatskog traumatološkog društva“, kojima smo započeli izvršavati jednu od osnovnih zadaća svakog društva. Oba održana seminara bodovana su od Hrvatske liječničke komore, a tako će biti i u budućnosti. Naime tijekom veljače 2021. godine  nastavljamo s kontinuiranim održavanjem takvih skupova, konkretno skupom pod naslovom „Izrada smjernica Hrvatskog traumatološkog društva- zdjelica i acetabulum“.

Nadalje, ove godine nisu održani tradicionalni tečajevi AO Trauma koji su se svake godine u studenome održavali u Zagrebu. Točnije, održan je samo AO Recon tečaj i to u elektronskom obliku za što veliko priznanje treba odati doc. dr. sc. Dinku Vidoviću bez čijeg se velikog zalaganja, odlične organizacije i vođenja samog tečaja tečaj niti ne bi mogao održati.

Na žalost, iako su održani svi preliminarni sastanci i podijeljenja zaduženja za organizaciju kongresa HTD, taj događaj neće moći biti održan kako je bilo planirano u ožujku 2021. godine. Održavanje kongresa planiramo za 2022. godinu u istome terminu. 

S velikim veseljem Vas također želim obavijestiti da je aktivna i naša nova web stranica na „staroj“ adresi www.htd.com.hr , zbog čega se posebno želim zahvaliti našem administrativnom tajniku dr. Dejanu Blaževiću. Stranica se redovito ažurira, vrlo je pregledna i ugodna za čitanje.

Jednako tako formiran je i novi suplement HTD u časopisu Injury, te su osigurana financijska sredstva za njegovo tiskanje.

Dio sredstava potrebnih za organiziranje edukacije te publiciranje znanstvenih i stručnih radova dolazi i od naših članarina.

Uplatom članarine omogućuje se  aktivno sudjelovanje u stručnoj edukaciji iz ortopedije i traumatologije u R. Hrvatskoj i inozemstvu, organizaciji međunarodnih znanstveniih i stručnih skupova , te objavljivanje znanstvenih i stručnih radova u prestižnom znanstvenom časopisu „Injury“, službenom glasilu Hrvatskog traumatološkog društva.

Iznos godišnje članarine je 200,00 hrk , te Vas molim da uplatite na sljedeći račun ( potvrdu uplate molim Vas pošaljite na e-mail adresu:  htdtajnistvo@gmail.com )

PRIMATELJ: Hrvatski liječnički zbor, Šubićeva 9, 10000 Zagreb 
SWIFT:  ZABAHR2X 
IBAN :  HR7423600001101214818 
POZIV NA BROJ PRIMATELJA: 268-126 

OPIS PLAĆANJA: Uplata članarine HTD – HLZ 

Podaci o uplati nalaze se i na web stranici HTD-a,  www.htd.com.hr

Na kraju želio bih Vam svima zahvaliti za još jednu uspješnu godinu u izgradnji i napretku našeg HTD-a, i naglasiti maksimalnu spremnost za događaje koje planiramo i održavati kako u idućoj godini, tako i u daljnjoj budućnosti. Tu prije svega mislim na sve oblike edukacije, održavanje uspješnog i međunarodno prepoznatljivog kongresa i pripreme novog suplementa za časopis „Injury“. Važna zadaća HTD-a svakako će i dalje biti aktivnost za poboljšanje regulacije plaćanja medicinskih usluga iz područja traumatologije, u smislu povećanja DTS koeficijenata za specifične dijagnoze, kao i nastavak borbe za priznavanje statusa specijalista ortopedije i traumatologije za specijaliste opće kirurgije s užom specijalizacijom iz traumatologije.  Posebno se želim zahvaliti našim specijalizantima, koji su sve više uključeni u aktivnosti HTD-a, gdje pokazuju da predstavljaju ogromnu vrijednost za sadašnjost i budućnost naše struke i stručnog društva.

Vama, Vašim obiteljima i suradnicima želim sretan Božić i prije svega, zdravu i uspješnu 2021. godinu.

Doc. dr. sc. Ivan Dobrić

Komentiraj

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)