AORecon – prvi tečaj organiziran u Zagrebu 13. – 14. listopada 2017.

AORecon predstavlja globalnu mrežu specijalista ortopedije i traumatologije koja provodi edukaciju iz područja rekonstruktivne kirugije zglobova i endoprotetike. Osnovana je 2014. kada je zamišljenja kao mala inicijativa koja je danas prerasla u statavni dio AO organizacije pod okriljem divizije AOTrauma. Godinom svog osnivanja započela je s četiri tečaja osnova endoprotetike kuka i koljena da bi danas, točnije do kraja 2018. planirano provesti 37 tečaja, 44 simpozija i 4 webinara na globanoj razini. Do kraja 2018. godine će biti uključeno oko 16000 polaznika ovih edukacijskih programa.
Struktura koja ravna AORecon edukacijskim aktivnostima se sastoji od upravnog odbora koja upravlja edukacijskim forumom i odborom koji razvija edukacijske programe za AORecon tečaje i simpozije. Ova upravljačka tijela čine priznati međunarodni stručnjaci i dugogodišnji članovi AO organizacije koji se biraju na mandatno razdoblje. Predavači za AORecon tečaje dolaze iz 36 zemalja svijeta i ukupno ih ima nešto više od tri stotine.

AORecon provodi standardna četiri edukacijska programa i to:

  1. Osnovni tečaj endoprotetike kuka i koljena,
  2. Tečaj kompleksne i revizijske endoprotetike kuka i koljena,
  3. Tečaj periprotetskih prijeloma,
  4. Seminar endoprotetike ramena.

Tečaj je koncipiran na temelju dugogodišnje prakse AOTrauma tečaja te se sastoji od predavanja, diskusijskih grupa i praktičnih vježbi u okviru AORecon skills lab koji je premijerno izveden u lipnju 2018. a danas je sastavni dio svakog AORecon tečaja.
S ponosom naglašavamo da je prvi AORecon tečaj osnove endoprotetike kuka i koljena organiziran u Zagrebu 13. – 14. listopada 2017. s ukupno 27 polaznika iz devet zemalja svijeta. Napominjemo da edukacijsku aktivnost nastavljamo i dalje na AOTrauma / AORecon tečaju periprotetskih prijeloma koji se održava u sklopu AOTrauma masters regionalnog (AOTrauma Europe) tečaja koji će se održati u Rijeci i Opatiji 04. – 06. travnja 2019.

Komentiraj

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)