Čestitka na izboru za predsjednika FORTE-a

Hrvatsko traumatološko društvo HLZ-a čestita doc. dr. sc. Marku Ostojiću na izboru za predsjednika organizacije FORTE u razdoblju od sljedeće godine.


FORTE je skraćenica za Federaciju mladih ortopeda i traumatologa u Europi. U organizaciji FORTE su članovi specijalizanti i mladi specijalisti do 45 godina starosti koji su još u fazi stručnog napredovanja, tj. koji su bili na edukaciji u vanjskoj ustanovi u trajanju od minimalno 6 tjedana u posljednje tri godine. FORTE je osnovan kako bi poboljšao ortopedske obrazovne standarde u Europi, omogućio mogućnosti razmjene znanja kroz stipendije i pružio platformu za edukaciju svojih članova u Europi.

Najznačajniji projekt FORTE-a, Ljetna škola, osnovana je 2016. godine i okupila je znanstvenu podršku većine europskih ortopedskih društava kao što su EFORT, EORS, ESSKA, Eurospine, FESSH, EHS, EFAS, EPOS, EMSOS i mnogih drugaih nacionalnih ortopedskih društava. U proteklih 5 izdanja Ljetne škole događaju je prisustvovalo više od 600 sudionika iz 30 različitih zemalja. Stoga se smatra pravim europskim projektom koji pruža jedinstvenu platformu za mlade ortopede i traumatologe. Također, FORTE organizira i putujuće edukacije u europskim zemljama u suradnji s nacionalnim udruženjima i farmaceutskom industrijom.