4. stručni skup HTD-a – „Izrada smjernica Hrvatskog traumatološkog društva – kuk i natkoljenica“ 20.04.2021.

Hrvatsko traumatološko društvo održalo je 20.04.2021. 4. stručni skup „Izrada smjernica Hrvatskog traumatološkog društva – kuk i natkoljenica“. Obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju stručni skup održan je u obliku webinara preko „Zoom“ platforme, na kojem je sudjelovalo 99 kolegica i kolega iz većine hrvatskih bolnica.
Na početku stručnog skupa predstavljene su Smjernice HTD-a zdjelica i acetabulum (prim. dr. sc. Đurđević). Osim prikaza kirurških pristupa na kuk Kuk (dr. A. Jurina, prof. dr. sc. Starešinić) i dijafizu natkoljenične kosti (dr. Eder, prim. dr. sc. Đurđević), obrađene su teme intrakapsularni prijelomi kuka (dr. Marunčić, dr. Babić) i ekstrakapsluarni prijelomi kuka (dr. Komen, dr. Grgurev), te prijelomi dijafize natkoljenične kosti (dr. Eder, prim. dr. sc. Đurđević) Za kraj je slijedilo nekoliko prikaza slučajeva iz područja prijeloma kuka i natkoljenice (dr.Babić, dr. Grgurev, prim. dr. sc. Đurđević, prof. dr. sc. Starešinić, dr. sc. Žigman).

Skup je prijavljen i bodovan HLK sa 3 boda za polaznike i 4 bodova za predavače.

Hrvatsko traumatološko društvo prepoznaje trajnu stručnu edukaciju, primarno specijalista i specijalizanata ortopedije i traumatologije, ali i svih ostalih zdravstvenih djelatnika koji sudjeluju u liječenju i rehabilitaciji traumatoloških bolesnika iz Hrvatske, kao neizostavni dio napredovanja struke, te i u ovim zahtjevnim vremenima nastavlja sa edukacijom u obliku webinara.

Komentiraj

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)