NAJAVA: HTD Masters simpozij “Prijelomi platoa tibije” 04.06.2021.

Masters simpozij “Prijelomi platoa tibije” sa međunarodnim sudjelovanjem u organizaciji Hrvatskog traumatološkog društva, Vaša je prilika da čujete izlaganja i nova razmišljanja 7 vodećih stručnjaka iz područja traumatologije o liječenju ovih izazovnih ozljeda.
Obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, ali i želju za nastavkom kontinuirane edukacije iz traumatologije, simpozij će se održati u obliku webinara putem platforme Zoom 04.06.2021.sa početkom u 18h.
Cilj simpozija je predstaviti najnovija dostignuća i pokušati dati drugačiji pogled na dijagnostiku i liječenje ovih kompleksnih ozljeda. Namijenjen je primarno specijalistima i specijalizantima ortopedije i traumatologije, ali i svim ostalim zdravstvenim djelatnicima koji sudjeluju u dijagnostici, liječenju i rehabilitaciji
traumatoloških bolesnika.
Simpozij će započeti intervjuom sa velikanom traumatologije Josephom Schatzkerom u kojem će biti predstavljena nova dopunjena klasifikacija prijeloma platoa tibije. Nadalje, Shatzker će raspravljati o ključnim značajkama zbrinjavanja koje dovode do dobrih ishoda liječenja prijeloma platoa tibije. Također, raspraviti će se uloga kirurškog liječenja ozljeda stražnjeg dijela platoa tibije te pokušati dati odgovor na vječno pitanje; što je važnije, stabilnost ili kongruencija koljenskog zgloba?
Potom će Harm Hoekstra, jedan od začetnika liječenja stražnijih ozljeda platoa tibije i inovator koji je dizajnirao implantate za liječenje stražnjih ozljeda platoa tibije, održati predavanje o razvoju kirurških pristupa na tibijalni plato sa naglaskom na postero-lateralni kut i medijalni pristup na stražnji dio platoa tibije.
U drugom dijelu simpozija će stručnjaci iz regije (Hrvatska, Slovenija, Srbija) raspraviti po 3 slučaja koji će slikovito prikazati ključne značajke kirurškog zbrinjavanja, a sudionici će imati mogućnost postavljanja pitanja.

Informacije o simpoziju

Sudjelovanje na stručnom skupu bit će bodovano od Hrvatske liječničke komore.

Prijavu na simpozij možete napraviti na sljedećem linku.

Simpozij će biti održan u online okruženju putem ZOOM platforme.

Komentiraj

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)