3. stručni skup HTD-a – „Izrada smjernica Hrvatskog traumatološkog društva – prijelomi zdjelice i acetabuluma“ 16.02.2021.

Hrvatsko traumatološko društvo održalo je 16.02.2021. 3. stručni skup „Izrada smjernica Hrvatskog traumatološkog društva – prijelomi zdjelice i acetabuluma“. Obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju stručni skup održan je u obliku webinara preko „Zoom“ platforme, na kojem je sudjelovalo 83 kolegica i kolega iz većine hrvatskih bolnica.
Na početku stručnog skupa obrađena je tema Zbrinjavanje akutnih ozljeda zdjeličnog prstena – krvarenje, nadoknada hemodinamike (dr. Prtorić, doc. dr. sc. Dobrić). Osim prikaza kirurških pristupa na zdjelični prsten (dr. Bobovec, dr. sc. Žigman) i acetabulum (dr. Jurković, prim. dr. sc. Đurđević), obrađene su teme iz prijeloma zdjeličnog prstena ( dr. Eder, dr. Čizmić) i acetabuluma (dr. Jurković, prim. dr. sc. Đurđević). Za kraj je slijedilo nekoliko prikaza slučajeva iz područja prijeloma zdjelice i acetabuluma (dr. Čizmić, dr. sc. Žigman, prim. Gusić, prim. dr. sc. Đurđević).

Skup je prijavljen i bodovan HLK sa 3 boda za polaznike i 4 bodova za predavače.

Hrvatsko traumatološko društvo prepoznaje trajnu stručnu edukaciju, primarno specijalista i specijalizanata ortopedije i traumatologije, ali i svih ostalih zdravstvenih djelatnika koji sudjeluju u liječenju i rehabilitaciji traumatoloških bolesnika iz Hrvatske, kao neizostavni dio napredovanja struke, te i u ovim zahtjevnim vremenima nastavlja sa edukacijom u obliku webinara. Sljedeći stručni skup „Izrada smjernica Hrvatskog traumatološkog društva“ održat će se u travnju 2021. iz područja traumatologije kuka i natkoljenice.

Komentiraj

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)