Rijeka/Opatija AOT Regional Courses Croatia 2019.

U Rijeci i Opatiji su održani od 03.04. do 06.04.2019. AO tečajevi na teme „AOTrauma Masters Upper Extremity“, „AOTrauma Acetabular and Pelvis Fracture Management“, „AOTrauma/AORecon – Comprehensive Periprosthetic Fracture management of the Hip and Knee“ i „AOTrauma Pediatric Fracture Management“ uz praktične vježbe na kadaverima na Katedri za anatomiju Medicinskog fakulteta u Rijeci.

– U sklopu navedena prva 3 tečaja održane su cjelodnevne praktične vježbe na kadaverima na Zavodu za anatomiju s velikim uspjehom, naglašenim zadovoljstvom polaznika i pohvalama od strane predavača i organizatora tečajeva. Izuzetno dobrom organizacijom, kvalitetnim radom i našom gostoljubivosti osigurali smo najvišu kvalitetu tečaja uz ugodnu atmosferu i zadovoljstvo svih prisutnih, kazao je pročelnik Katedre za kirurgiju Medicinskog fakulteta u Rijeci prof. dr. sc. Tedi Cicvarić, dr. med.

Istaknuo je kako je prijenos znanja na tečajevima organiziran po najkvalitetnijim svjetskim standardima kroz predavanja, „case based” diskusije u malim grupama i vježbe na umjetnim kostima i kadaveričnom materijalu. Organizator je dopremio oko 3 tone tehničke opreme, instrumenata i implantata kako bi se sve vježbe provodile u uvjetima koji odgovaraju realnim uvjetima i radu u operacijskoj sali.

Organizatori su bili AOTrauma, AOTrauma Chapter Croatia i suorganizatori Katedra za kirurgiju i Katedra za anatomiju Medicinskog fakulteta u Rijeci.

– Iako se u Hrvatskoj svake godine redovito održavaju nacionalni AOTrauma tečajevi, ovo je prvi put da su organizirani tečajevi na regionalnoj razini i na naprednom i ”masters” nivou. Sljedeći AOTrauma regionalni tečajevi u Rijeci i Opatiji ugovoreni su za travanj 2020. što će iziskivati posebnu pripremu i planiranje novih modela tečaja na kadaverima koju će se održati na našem Fakultetu. Posebnu zahvalnost za suradnju izražavam pročelnici Katedre za anatomiju prof. Romani Jerković I njezinim djelatnicima dr. Ani Tereziji Jerbić Radetić, Leu Gulanu te tehničarkama Iri i Reisi. Posebno bi pohvalio i naše studente (Anđela Lukić, Luciana Jakšić, Mia Klapan, Aldo Ćefo, Marko Škvorc) koji su svojim volonterskom radom i zalaganjem omogućili tehničku podršku tijekom tečaja zajedno sa specijalizantima ortopedije i traumatologije iz Zagreba (Željka Godeč, Simona Marunčić, Dejan Blažević, Jure Pavešić). Na tečajevima su kao predavači i instruktori prisustvovali djelatnici Katedre za kirurgiju dr. sc. Nikola Gržalja dr. med., Damir Štiglić, dr. med. i ja kao voditelj tečaja ”Masters Upper Extremity“ i organizator cjelokupnog programa ”Cadaver Lab-a” te naš specijalizant ortopedije i traumatologije Damir Ćaćić dr.med. kao tehnička podrška, kazao je Cicvarić.

Više o održanim navedenim tečajevima možete pročitat na sljedećem linku.

Komentiraj

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)